Back to projects

Stirling

Extension/renovation

On a quiet street in Stirling, this house was the perfect candidate to be updated to accommodate a growing family. A project of many parts, the work included two sections of extension to the existing footprint of the parents room and dining room respectively forming two new wings, a complete overhaul of the existing kitchen as well as a new hardwood deck and a contemporary pergola area to suit the space between the two added wings.

The extension of the parent’s room allowed not only extra space but also the addition of a walk-in robe which would have otherwise been impossible, freeing up space and decluttering the area for a larger, lighter room. The extension of the dining room achieved the dream of a truly open family space – a seamless integration of family, dining and kitchen areas for the residents to stay in touch and together. The breadth of room and spaciousness from the additions make the whole house feel much larger and more grandiose, enhanced by the continuous floor throughout the whole house. Ensuring the comfort of the home, these extensions were provided additional insulation and cladded with thermally efficient Hebel Powerpanel.

The kitchen itself is simple in elegant white cabinets and waterfall Quantum Quartz benchtops but echoes elements of the rest of the design. A few overhead cabinets and a wine rack are sprinkled among the other pieces in the same vibrant timber as the flooring, creating a unifying theme and tying it together. Of particular note is the splashback – a single large tile in Royal Calacatta cut to fit seamlessly, with a marbling effect to set it against the rest of the kitchen.

PROJECT:

CLIENT:

LOCATION::

Extension/renovation

Ben & Sharon

Stirling